dijous, 22 de maig del 2008

Guillem Agulló


Guillem Agulló va ser un jove nacionalista mort quan només tenia 18 anys (1993) en una acampada a Montenejos (Alt Millars) pel militant d'extrema dreta Pedro Cuevas. Després de la seua mort, des del diari "Las Provincias" es va fer tota una campanya per a criminalitzar la víctima, tot dient que era un jove violent i conflictiu, i que la seua mort va ser el resultat d'una
baralla. Després d'un judici ple d'irregularitats, l'assassí de Guillem Agulló va ser condemnat a una molt suau pena, i de fet hui dia és en llibertat. Després de la seua mort, igualment, la penya "Yomus" del València C.F., a la qual estava vinculat l'assassí de Guillem va omplir Mestalla de pintades dient "Guillem jódete", sense que no cap directiu del València C.F. li diguera res a eixa penya per això. Fins i tot en 2005, més de deu anys després d'aquest
assassinat, en el partit Llevant U.E.-València C.F. membres d'aquesta penya tragueren una
pancarta que deia "Montanejos 93", la qual cosa és una clara apologia d'aquest assassinat, sense que de nou cap directiu del València C.F. ni cap autoritat haja fet res al respecte. El pare i la mare de Guillem, ultra la pèrdua irreparable del seu fill, hagueren de patir una pressió terrible. I fins i tot, el pare de Guillem (de nom també Guillem i històric nacionalista) fou acomiadat de la feina (!!!). Tanmateix, Guillem Agulló és tot un símbol de la lluita del jovent nacionalista valencià, i el crit de guerra "Guillem Agulló, la lluita continua" se continua sentint en totes les manifestacions nacionalistes al País Valencià com a declaració de principis de tota una generació.

Denucien que un individu apuntà amb una pistola la manifestació d'Alacant


Segons informa Alerta Solidària, el passat dissabte 26 d’abril, mentre la manifestació transcorria per davant del Mercat d’Alacant i girava cap a la plaça de Bous, en la cantonada, des d’un primer pis on onejava la bandera espanyola, un home d’uns seixanta anys apuntava amb una pistola cap als manifestants. A la fotografia s’observa com aquest individu apunta cap a la manifestació.

Davant aquests fets, des d'Alerta Solidària, l'organització antirepressiva de l'esquerra independentista, volen fer arribar les seus consideracions. En primer lloc, denuncien l'actitud d'aquest personatge, apuntant de manera indiscriminada cap als milers de persones que es manifestaven pacíficament el passat dissabte a Alacant. Consideren aquest fet especialment greu, ja que les conseqüències haurien podut ser tràgiques.

Des d'aquesta organització s'estudia la possibilitat d’interposar una denúncia contra aquest individu. Denuncien també la passivitat policial davant d'aquest fet. Tot i la forta presència policial, tant d’agents uniformats com de paisà, durant tot el transcurs de la manifestació, i amb l’habitual actitud xulesca i prepotent especialment respecte dels blocs de l'esquerra independentista, la reacció davant l’amenaça fou: "Iros rápido y así no estaréis en la línia de fuego".

Per a Alerta Solidària resulta indignant que aquest personatge no fos immediatament identificat i detingut per la policia, més preocupada per assetjar les manifestants que per garantir la seua seguretat. Una vegada més, es demostra la impunitat amb la qual els feixistes poden actuar arreu del País Valencià i com s'amedrentra i s'intenta aturar aquelles veus dissidents, com la independentista.

I finalment, denuncíen també la nombrosa presència policial durant tota la manifestació. Un gran dispositiu d’antiavalots, amb amb cascos i preparats per carregar tancava en tot moment la manifestació, i a cada cantonada dos furgons d’antiavalots vigilaven atentament les manifestants. A més de la gran quantitat de policies de paisà. Tot plegat donava una imatge de perillositat a la manifestació que pacíficament es desenvolupava pels carrers d’Alacant, en un intent de
criminalitzar les que s'oposem al sistema.

Endavant condemna la decisió del PP de tancar les emissions de TV3 al País Valencià


Per la llibertat d’expressió, per la normalització del País Valencià, aturem la censura a les emissions de TV3, des d’Endavant (OSAN), ens volem afegir a les moltes condemnes contra la decisió del PP de tancar les emissions de la televisió autonòmica principatina al País Valencià. Considerem que aquesta maniobra, a més d’un atac contra la llibertat d’expressió i contra la normalització lingüística al País Valencià, és un enèsim intent per trencar les relacions entre ambdós territoris, els quals, malgrat els nombrosos entrebancs institucionals, sempre han trobat maneres per mantenir vius els llaços que els uneixen com a poble.

Des d’Endavant, considerem que la decisió del PP s’emmarca en una campanya electoralista per revifar el sentiment anticatalà i ocultar, així, els efectes devastadors dels darrers anys de govern. Així mateix, entenem que aquesta agressió, si finalment prospera, no haurà sigut possible sense la complicitat del PSOE i les seues sucursals regionals, el PSPV i PSC, que amb el seu silenci i passivitat tornen a demostrar-nos el poc respecte que senten pels catalans d’ambdues bandes del Sénia.

En aquest sentit, no hem d’oblidar que les primeres agressions contra les emissions de TV3 es produirien de la mà de Joan Lerma i les seues polítiques antivalencianes i, que ara, amb el PSOE a la Moncloa i a la plaça Sant Jaume, res no han fet per regularitzar el que hauria de ser una situació normal: l’emissió de tots els canals en llengua catalana al conjunt dels territoris que conformen els Països Catalans.

Per tot açò, des d’Endavant,

- denunciem el lamentable espectacle d’aquests dies dels partits i institucions principantines, inclosa la mateixa CCRTV, que han donat l’esquena a l’assumpte obviant el fet que es tracta d’una agressió al conjunt dels Països Catalans.

- exigim al Govern valencià que faça marxa enrera en la seua decisió i als governs de Madrid i Barcelona, que garantisquen el dret de totes i tots els catalans, inclosos els valencians i valencianes, a veure televisió en la seua llengua.

- però, sobretot, emplacem als valencians i valencianes a lluitar pels seus drets, que són els drets de tot el poble català. Perquè davant la intolerància dels partits espanyolistes, així com del cinisme i la ineptitud dels que es proclamen catalanistes i valencianistes, només la pressió i mobilització popular pot aturar aquesta agressió.

Per la llibertat d’expressió, per la normalització cultural i nacional del País Valencià, per uns Països Catalans lliures, la lluita és l’únic camí.


20.000 persones criden 'Alacant sí' per la diada del 25 d'abril


Unes 20.000 persones, segons l'organització, van manifestar-se ahir pels carrers d'Alacant en la diada que cada any commemora pel 25 d'abril la batalla d'Almansa de 1707. L'acte, organitzat per Acció Cultural del País Valencià, arrencava amb el lema "Alacant sí!" i "Volem TV3" amb el doble objectiu de reclamar la integritat del País Valencià front la política del PP de separar Alacant de València, i també per reclamar les emissions dels canals de TV3, davant la política del PP de separar el PV del Principat.

Com a anècdota el tren "Jaume I" que duia més de 300 persones des de Barcelona fins a Alacant, passant per diverses localitats, i que organitzava la Federació Llull, va patir un retard de més de tres hores per culpa d'una avaria en una catenària, prop de Xàtiva. La manifestació, però, va fer mans i mànigues per esperar-los a l'estació d'Alacant, en el que seria la tercera aturada de la marxa. La primera fou davant del mercat central, on es va recordar el bombardeig franquista de 1938. La segona a la plaça dels Estels, en memòria de Miquel Grau, assassinat l'any 1977 quan penjava cartells pel 9 d'octubre.

A la marxa hi van assistir nombroses entitats, partits polítics, associacions i representants de tot tipus de sectors i poblacions del país, des del PSPV a CCOO, passant per EUPV, ERPV, l'Institut d'Estudis Catalans, la Federació d'Escoles Valencianes, la Plataforma per la Llengua, el Bloc, etcètera. Durant el recorregut, en el que no es va produir cap incident, es va reclamar amb insistència que es permeti de nou l'arribada del senyal digital de TV3 als repetidors d'ACPV d'Alacant. Els actes van acabar amb el concert final amb Antònia Font, La Gossa Sorda, Betagarri, La Troba Kung-fú i Mugroman.