dijous, 22 de maig del 2008

20.000 persones criden 'Alacant sí' per la diada del 25 d'abril


Unes 20.000 persones, segons l'organització, van manifestar-se ahir pels carrers d'Alacant en la diada que cada any commemora pel 25 d'abril la batalla d'Almansa de 1707. L'acte, organitzat per Acció Cultural del País Valencià, arrencava amb el lema "Alacant sí!" i "Volem TV3" amb el doble objectiu de reclamar la integritat del País Valencià front la política del PP de separar Alacant de València, i també per reclamar les emissions dels canals de TV3, davant la política del PP de separar el PV del Principat.

Com a anècdota el tren "Jaume I" que duia més de 300 persones des de Barcelona fins a Alacant, passant per diverses localitats, i que organitzava la Federació Llull, va patir un retard de més de tres hores per culpa d'una avaria en una catenària, prop de Xàtiva. La manifestació, però, va fer mans i mànigues per esperar-los a l'estació d'Alacant, en el que seria la tercera aturada de la marxa. La primera fou davant del mercat central, on es va recordar el bombardeig franquista de 1938. La segona a la plaça dels Estels, en memòria de Miquel Grau, assassinat l'any 1977 quan penjava cartells pel 9 d'octubre.

A la marxa hi van assistir nombroses entitats, partits polítics, associacions i representants de tot tipus de sectors i poblacions del país, des del PSPV a CCOO, passant per EUPV, ERPV, l'Institut d'Estudis Catalans, la Federació d'Escoles Valencianes, la Plataforma per la Llengua, el Bloc, etcètera. Durant el recorregut, en el que no es va produir cap incident, es va reclamar amb insistència que es permeti de nou l'arribada del senyal digital de TV3 als repetidors d'ACPV d'Alacant. Els actes van acabar amb el concert final amb Antònia Font, La Gossa Sorda, Betagarri, La Troba Kung-fú i Mugroman.