dijous, 22 de maig del 2008

Endavant condemna la decisió del PP de tancar les emissions de TV3 al País Valencià


Per la llibertat d’expressió, per la normalització del País Valencià, aturem la censura a les emissions de TV3, des d’Endavant (OSAN), ens volem afegir a les moltes condemnes contra la decisió del PP de tancar les emissions de la televisió autonòmica principatina al País Valencià. Considerem que aquesta maniobra, a més d’un atac contra la llibertat d’expressió i contra la normalització lingüística al País Valencià, és un enèsim intent per trencar les relacions entre ambdós territoris, els quals, malgrat els nombrosos entrebancs institucionals, sempre han trobat maneres per mantenir vius els llaços que els uneixen com a poble.

Des d’Endavant, considerem que la decisió del PP s’emmarca en una campanya electoralista per revifar el sentiment anticatalà i ocultar, així, els efectes devastadors dels darrers anys de govern. Així mateix, entenem que aquesta agressió, si finalment prospera, no haurà sigut possible sense la complicitat del PSOE i les seues sucursals regionals, el PSPV i PSC, que amb el seu silenci i passivitat tornen a demostrar-nos el poc respecte que senten pels catalans d’ambdues bandes del Sénia.

En aquest sentit, no hem d’oblidar que les primeres agressions contra les emissions de TV3 es produirien de la mà de Joan Lerma i les seues polítiques antivalencianes i, que ara, amb el PSOE a la Moncloa i a la plaça Sant Jaume, res no han fet per regularitzar el que hauria de ser una situació normal: l’emissió de tots els canals en llengua catalana al conjunt dels territoris que conformen els Països Catalans.

Per tot açò, des d’Endavant,

- denunciem el lamentable espectacle d’aquests dies dels partits i institucions principantines, inclosa la mateixa CCRTV, que han donat l’esquena a l’assumpte obviant el fet que es tracta d’una agressió al conjunt dels Països Catalans.

- exigim al Govern valencià que faça marxa enrera en la seua decisió i als governs de Madrid i Barcelona, que garantisquen el dret de totes i tots els catalans, inclosos els valencians i valencianes, a veure televisió en la seua llengua.

- però, sobretot, emplacem als valencians i valencianes a lluitar pels seus drets, que són els drets de tot el poble català. Perquè davant la intolerància dels partits espanyolistes, així com del cinisme i la ineptitud dels que es proclamen catalanistes i valencianistes, només la pressió i mobilització popular pot aturar aquesta agressió.

Per la llibertat d’expressió, per la normalització cultural i nacional del País Valencià, per uns Països Catalans lliures, la lluita és l’únic camí.